‘Kroaat Modric ook in beeld als mogelijke opvolger Sneijder’

Volgens de Kroatische sportsite Jutarnji heeft Ajax’ hoofd scouting Ton Pronk voor de vierde keer in twee maanden de Kroatische international Luka Modric bekeken. De 21-jarige aanvallende middenvelder staat onder contract bij Dinamo Zagreb. Naar verluidt zou Ajax een transfersom van tussen de tien en twaalf miljoen euro op tafel willen leggen voor Modric, waarbij twintig procent van de transfersom naar Dinamo Zagreb zal gaan indien Modric in de toekomst van Ajax naar een andere club vertrekt.

Ook wordt gemeld dat Ajax alleen zou kunnen handelen indien Wesley Sneijder deze zomer zal vertrekken voor de hoofdprijs. De contactpersoon van Ajax in het voormalige Joegoslavië, D. Dikic, verklaart tegen Jutarnji dat de Kroatische spelmaker in potentie een wereldspeler is. Wel zou Dinamo Zagreb-voorzitter Zdravko Mamic het volle pond voor Modric willen hebben en hoeft Ajax niet te hopen op een koopje. Ook zou Shakhtar Donetsk in de race zijn om de diensten van de jonge middenvelder. Shakhtar zou een groter transferbedrag dan Ajax klaar hebben liggen, maar Modric weet niet of een overgang naar de Oekraïne wel een goede stap voor hem is.

In Kroatië staat Modric te boek als een groot talent. Bij Dinamo Zagreb bekleedt de jongeling de positie van aanvallende middenvelder met een vrije rol. Modric was dit jaar in dertig wedstrijden goed voor zes doelpunten bij zijn club.

Related posts