Kanu transfervrij; Direct weer geruchten over interesse Ajax

Nwankwo Kanu gaat niet in op het nieuwe contractvoorstel dat hij voorgelegd heeft gekregen van zijn werkgever Portsmouth. De Nigeriaan is daarom vrij om te gaan en verschillende clubs hebben al interesse getoond in de aanvaller. Kanu sloeg het aanbod van Pompey af, omdat hij minimaal een contractverlenging van twee jaar wilde hebben. ,,Een éénjarige contractverlening geeft mij te weinig zekerheid”, verklaarde hij aan The Sun. “Nu heb ik de clubs voor het uitkiezen en er zijn ook opties bij die me erg aanspreken.”

Een van de clubs die genoemd wordt is wederom Ajax. Zodra er maar iets speelt rond Kanu dan komt direct de naam Ajax naar voren. In april liet Kanu nog weten dat hij niet terugkeert naar Ajax om ‘redenen die hij het liefst voor zichzelf wildde houden (zie bericht).

Mocht de 30-jarige Nigeriaan inderdaad naar Ajax komen, dan zou dat een terugkeer betekenen bij de ploeg waar hij naam en faam maakte in de jaren negentig. In Amsterdam behaalde hij ook zijn grootste successen als speler. Een andere club die genoemd wordt is Werder Bremen die wellicht een opvolger moet zoeken voor Klose die in de belangstelling staat van Bayern Munchen.

Kanu kwam in het seizoen 1993/1994 bij Ajax als grote onbekende. In 1996 verliet hij de club als een ster. Via Internazionale, Arsenal en West Bromwich Albion kwam hij afgelopen seizoen bij Portsmouth terecht. In 38 wedstrijden was hij twaalf keer trefzeker en vooral de eerste seizoenshelft stond hij hoog op de topscorerslijst van de Premierleague.

Zie ook eerdere berichten hierover:
6 april 2007: Kanu: ‘Om redenen die ik liefst voor mezelf houdt kan ik niet terug naar Ajax’
12 maart: Komt Nwankwo Kanu terug naar Ajax
17 januari: Ronald Koeman: ‘Kanu niet naar psv’ Ook Portsmouth is gedrag Kanu inmiddels beu
17 januari: ‘Kanu wilde bij terugkeer Rijkaard-rol vervullen bij Ajax’
15 januari: Sportweek: Kanu nu in belangstelling psv
2 januari: Kanu snapt berichtgeving rond Ajax niet
2 januari: Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts