Eindelijk dan toch nog een prijsje voor Van Gaal: De Rinus Michels Award

Ajax-coach Henk ten Cate heeft naast de Rinus Michels Award 2007 gegrepen. De trainers uit het betaald voetbal kozen in de jaarlijkse verkiezing Louis van Gaal van AZ tot beste trainer/coach van het seizoen. De andere genomineerden voor de award waren Ronald Koeman van landskampioen PSV en Fred Rutten van FC Twente. Zo krijgt Van Gaal dan bij het sluiten van de markt toch nog een prijsje. Louis; gefeliciteerd! Wij hadden er al een beetje op gehoopt voor je (zie eerdere bericht).

Wat wel belachelijk was tijdens deze verkiezingen was dat de jeugdopleiding van p$v werd uitgeroepen tot ‘Beste jeugdopleiding’. De afgelopen jaren was Ajax altijd de club die deze prijs binnen haalde en dat hoort natuurlijk ook gewoon zo te zijn want het rendement van de Eindhovense opleiding staat nog syeeds in een schril contrast met wat de inmiddels wereldberoemde jeugdopleiding van Ajax aan talenten voortbrengt.

Kortom; het was een gala waar een coach die niks won toch maar een prijsje kreeg en de jeugdopleidng die niks oplevert dat ook deed. Jammer dat deze trofeeën de naam van Rinus Michels mogen dragen, de man moest eens weten…

Related posts