Van der Vaart en Sneijder leiden Oranje naar zege op Thailand: 1-3

Het Nederlands elftal heeft in Thailand ook de tweede oefenwedstrijd met winst afgesloten. Het elftal van bondscoach Marco van Basten, zonder Klaas Jan Huntelaar in de basis, wist vooral voor rust indruk te maken en won uiteindelijk met 3-1. Doelpuntenmakers aan Oranje-zijde waren aanvoerder en ex-Ajacied Van der Vaart, Ajacied Johnny Heitinga en Jan Vennegoor of Hesselink. Uitblinkers aan Oranje-zijde waren zonder twijfel Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Zij legden alle kritikasters die van mening zijn dat ze samen niet in een elftal kunnen spelen het zwijgen.

Ten opzichte van het eerste duel met Zuid-Korea (2-0 winst) had bondscoach Marco van Basten zijn basiselftal op vier plaatsen gewijzigd. Tim de Cler en Denny Landzaat vervingen respectievelijk Wilfred Bouma en Giovanni van Bronckhorst, die al huiswaarts waren gekeerd. In het doel nam Henk Timmer de plaats in van Ajacied Maarten Stekelenburg, terwijl Dirk Kuijt als centrumspits de voorkeur kreeg boven Ajacied Klaas-Jan Huntelaar.


John Heitinga knikt de 0-2 binnen voor Oranje

Oranje kon al na amper drie minuten het eerste doelpunt noteren: Sneijder wist Van der Vaart na een goede actie te bereiken en deze schoot beheerst met met links de bal binnen; 1-0. Aan de hand van Sneijder en Van der Vaart dicteerde Oranje de wedstrijd. In eerste instantie leverden schoten van beide middenvelders geen doelpunten op, zo redde de Thaise doelman in de 27e minuut fantastisch op een schot van Sneijder. Toch stond de kleine Ajax-middenvelder ook aan de basis van de 2-0. Uit een corner, drie minuten voor de rust, gaf hij ploegmaat John Heitinga een vrije kopkans: 0-2. In de 56e minuut besliste invaller Vennegoor of Hesselink het duel na opnieuw een combinatie tussen Van der Vaart en Sneijder. Uiteindelijk konden de Aziaten nog wel wat terug doen. In de 66e minuut schoot Sripan prachtig in de kruising vanuit een vrije trap: 1-3. In het restant van de wedstrijd kreeg invaller Huntelaar nog een paar kansen maar zijn vizier stond niet op scherp.Het bleef dan ook 3-1.

Opstelling Nederland:
Henk Timmer; Mario Melchiot (46. Kew Jaliens), John Heitinga, Joris Mathijsen, Tim de Cler (74. Klaas Jan Huntelaar); Demy de Zeeuw (74. Orlando Engelaar), Denny Landzaat (60. Nigel de Jong), Wesley Sneijder; Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt (60. Romeo Castelen), Andwelé Slory (46. Jan Vennegoor of Hesselink).

Related posts