Siem de Jong uitgeroepen tot ‘Talent van het jaar’

Sjaak Swart heeft op de toekomst de trofee ‘Beste talent van het jaar’ uitgereikt aan Siem de Jong. De Jong die uitkomt in de A1 werd vooral geprezen om zijn doorzettingsvermogen. Naast de trofee kreeg De Jong nog iets veel belangrijker aangeboden namelijk een driejarig contract dat loopt tot medio 2010. De Jong mag zich opvolger noemen van, onder meer, John Heitinga, Wesley Sneijder en Hedwiges Maduro. Vorig jaar ging de prijs naar Donovan Slijngard.

De Jong had eigenlijk geen moment rekening gehouden met een persoonlijke prijs, zo verteld hij op Ajax.nl. ,,Eigenlijk begon het pas te kriebelen tijdens de aankondiging, toen werd gezegd dat de winnaar uit Doetinchem kwam’’, keek De Jong terug op de uitreiking. ,,Toen wist ik genoeg. Vooraf heb ik nauwelijks aan deze prijs gedacht.’’ ,,Deze prijs is een prachtige verrassing’’, aldus De Jong, die zijn prijs kreeg uit handen van Mister Ajax zelf.

Zwitserland
De Jong werd op 28 januari 1989 geboren in het Zwitserse Aigle. Afgelopen seizoen beleefde De Jong, die tot zijn zesde in Zwitserland woonde, zijn tweede seizoen als Ajacied. Eerder speelde de middenvelder voor De Graafschap. ,,Na deze prijs zullen er voor Siem nog vele volgen’’, nam Swart een voorschot op de toekomst. ,,Hij heeft geweldig gepresteerd, maar heeft daar dit seizoen ook heel veel voor moeten doen.’’ ,,De keus was dit jaar niet makkelijk’’, nam John van den Brom het woord over. ,,Kijk alleen al naar het aantal jongens dat dit jaar een contract is aangeboden. Ook Siem heeft een contract getekend. Ajax mag trots zijn op zo’n speler.’’

Concurrentie groot
De 18-jarige middenvelder besefte zelf ook dat de concurrentie groot was. ,,Heel veel jongens maakten volgens mij kans op deze prijs. Neem bijvoorbeeld Mitchy (Mitchell Donald, red.), hij heeft zelfs al zijn debuut gemaakt in Ajax 1. Ook Daley Blind is dit seizoen omhoog geschoten. Zo zijn er meer heel goede Ajacieden. Voor mij is dit in elk geval een prachtige afsluiting van een mooi seizoen. Een seizoen waaraan ik begon als nummer zes, als rechtshalf. Later kwam ik centraler, op tien te staan. Ook op die plek ging het lekker. Ik heb gewoon wel een goed seizoen gespeeld. Deze trofee krijgt thuis zeker een mooi plekkie.’’

Related posts