Stefan Pettersson ziet tijdens bezoek aan Ajax, Zweden onder 19 winnen van Ajax A1

Stefan Pettersson was vandaag (dinsdag) terug op Amsterdamse bodem. Op jeugdcomplex De Toekomst bekeek de oud-Ajacied, die net zijn licentie voor spelersmakelaar heeft behaald, de wedstrijd tussen Ajax A1 en het nationale team van Zweden voor spelers tot 19 jaar.

,,Ik pik deze wedstrijd eigenlijk gewoon even mee”, zegt de Scandinaviër die van 1988 tot 1994 de clubkleuren van Ajax verdedigde op Ajax.nl. ,,Ik ben net geslaagd voor mijn diploma van spelersmakelaar en wil meer inzicht krijgen in de voetbalwereld. Daarom heb ik gisteren en vandaag bij Ajax met een aantal mensen gesproken met verstand van voetbalzaken.”

Pettersson wordt spelersmakelaar, maar eigenlijk noemt hij het liever spelersbegeleider. ,,Bij sommige spelersmakelaars gaat het alleen om zo veel mogelijk geld”, zegt hij, vlak voordat de wedstrijd tussen Zweden en Ajax begint. ,,Zo wil ik het niet doen. Ik wil de nadruk leggen op het begeleiden van voetballers.”

Zweden onder 19 won het duel overigens met 0-1 van Ajax A1. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de eerste helft.

Related posts