Kenneth Perez; De ideale invaller die een basisspeler wil zijn

Henk ten Cate vind Kenneth Perez niet passen in zijn plaatje voor volgend seizoen. Ten Cate zei een week geleden nog dat hij in Perez meer een aanvaller ziet dan een middenvelder. Hij vond de Deen hierdoor ook niet de ideale opvolger als Sneijder mogelijk toch nog zou vertrekken. De supporters zien graag dat Perez behouden blijft voor de club. De AFCA Supportersclub sprak zich onlangs al uit voor het aanblijven van Perez (zie bericht).

Ook wij zijn liefhebber van de voetballer Perez. Als hij binnen de lijnen verschijnt ging Ajax vaak beter voetballen. Als invaller scoorde hij afgelopen seizoen de meeste doelpunten in verhouding tot het aantal speelminuten dat hij mocht opdraven. Je vraagt je dan ook soms af; waar was hij op uitgekomen als hij het hele seizoen had gespeeld?

Gekunselde manier
Bij diezelfde vraag wringt ook de schoen: Iedere fan is overtuigd van de kwaliteiten van Perez maar als men moet kiezen dan zet men toch Wesley Sneijder op de tien. De enige ietswat gekunselde manier om Perez toch in de basis te manouvreren lijkt Babel te laten uitwijken naar de rechterflank zodat op links een plaatsje vrij komt voor de Deen. Nou is Babel gewoon beter vanaf links en hebben we met De Mul, Leonardo en aankoop Bakircioglu ook genoeg mogelijkheden voor de rechterflank dus wordt het opnieuw moeilijk voor Perez om zich definitief in de basis te spelen.

Ideale twaalfde man
Eigenlijk vinden we Perez gewoon de ideale 12e man, als stand-inn voor Sneijder, als linkerflankspeler, als breekijzer. ‘Kenneth is voor ons méér dan een wisselspeler…’, zo pleit de AFCA Supportersvereniging, misschien wel tegen beter weten in en meer gebasseerd op het gevoel, dat wij overigens volledig delen, dan op werkelijkheid.

Perez zelf vind zich ook te goed om als wisselspeler te fungeren. De 32-jarige Deen verwacht niet dat hij zich volgend seizoen alsnog in de basis kan spelen in de ploeg van trainer Henk ten Cate. ,,Daarom sta ik open voor een vertrek. Dat zeg ik met pijn in het hart, maar een andere mogelijkheid zie ik niet”, zegt Perez maandag in het Algemeen Dagblad. Perez had dit seizoen grote moeite met zijn rol als invaller. “Ik trainde elke week hard. Als je dan op zondag toch weer op de bank moet zitten, is dat gewoon moeilijk. Soms had ik daar misschien anders mee om moeten gaan, maar het is frustrerend als je aan alles merkt dat de trainer het niet in je ziet zitten. Ik heb er niet één dag met de pet naar gegooid, in ons gesprek heeft de trainer me dat ook gezegd.” Perez geeft in het AD aan het liefst in Nederland te willen blijven. Hij wil echter niet ingaan op geruchten over interesse van Feyenoord en PSV. “Over clubs zeg ik nog even niets.”

Related posts