Terug in de tijd:
Prijswinnares blijkt kleindochter oud-Ajaxspeler en voorzitter!

Onze nieuwe Prijsvraag-rubriek levert vele leuke positieve reacties op. We zullen dan ook snel weer een nieuwe prijsvraag plaatsen. De reactie van onze laatste prijswinnares; Jessica Volkers uit Houten, willen wij jullie echter niet onthouden. Jessica blijkt de kleindochter te zijn van een oud-Ajaxspeler; Wim Volkers. Wie? Ja, die reactie hadden wij ook. Jessica licht toe:

Ik ben erg blij met de F-side cap, ik kijk ook elke dag op jullie site voor het laatste nieuws, en geniet ervan. Ik wil een klein vehaaltje aan jullie kwijt mijn opa Wim Volkers was in de gouden jaren 30 een groot voetballer van AJAX. Hij is 3 keer kampioen van Nederland geweest, en 2 jaar voorzitter van AJAX, maar vooral heel lang penningmeester. Hij heeft 129 goals gemaakt, en heel veel assits aan Piet van Reenen ( goaltjes Piet ), hij was Ajacied in hart en nieren en had de bijnaan ‘De mug’.


Het Ajax-bestuur. Voorste rij: de heren Dukker, VOLKERS en Elzenga. Achterste rij: de heren Beumer, Keizer, De Wit en Vunderink (foto: Degoeieouwetijd.nl)

Museumpje
Weet je, ik heb thuis een klein AJAX museumpje met allerlei oude spulletjes van mijn opa, waar het oude logo op staat. Leuk is ook dat wij zijn AJAX Shirt uit de jaren 30 hebben bewaart en dat is te bewonderen in het museum. In het AJAX museum kon je kaartjes krijgen met het oude shirt van mijn opa erop, wellicht zijn die er nog in de fanshop.

Ik ben als kleindochter begin jaren 80 altijd met hem meegeweest naar de Meer!!!! Ik ben van het oude logo. Mijn mooiste wedstrijd allertijden was op 18 Sept. 1982 in het Olympisch Stadion Ajax-Feyenoord: 8-2. Toen speelde Johan Cruyff bij Feyenoord, ik geloofde mijn ogen niet, we speelden met een super van Basten en Jesper Olsen.

Ik genoot in De Meer ook altijd van de F -side jullie maakte altijd lekker veel lawaai, met veel sjaaltjes en spandoeken. Wij hebben als familie spullen en foto”s in bruikleen afgestaan aan het AJAX museum, daar zijn wij erg trots op. Ik heb ook met een artikel over mijn opa in de AJAX magazine van Mei 2004 gestaan: Nr. 8 Juni 2004, jaargang 17. Voorop staat Rafael van de Vaart, en ik sta op de Blz.68 (slaapkamer shirtjes) en op Blz.73. Helaas heb ik het niet digitaal, maar wellicht kan iemand het scannen en naar jullie toe mailen?! Ik heb contact met Hans Janssen om een keer een artikel over de goede oude tijd erin te plaatsen, ik ben ook een echte Ajacied in hart en nieren, en die cap is helemaal op zijn plaats!

Succes met al jullie activiteiten, en blijf achter ons AJAX staan, dan gaan er nog mooie dingen gebeuren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Groeten van Jessica Volkers. AJAX FOR EVER!!!

Related posts