Kenneth Perez wil nu echt vertrekken bij Ajax

Kenneth Perez zal zo goed als zeker Ajax na één seizoen alweer verlaten. De aanvaller heeft van trainer Henk ten Cate te horen gekregen dat er voor hem geen toekomst is in Amsterdam. ,,e trainer vertelde me dat ik niet in zijn voetbalvisie pas”, legde Perez uit aan het Algemeen Dagblad. ,,Mijn rol zou komend jaar hetzelfde zijn als dit seizoen. In de media gaf hij ook al aan dat hij een ander type speler zoekt, dus dan is het onbegonnen werk om je terug te vechten in de basis. Daarom sta ik open voor een vertrek. Dat zeg ik met pijn in het hart, maar een andere mogelijkheid zie ik niet.”


Perez (32), die het voorbije seizoen twaalf keer scoorde in 27 competitiewedstrijden, zou in de belangstelling staan van PSV en Feyenoord. “Ik ga de komende tijd rustig nadenken over mijn toekomst. Over clubs zeg ik nog even niets. Van mijn zaakwaarnemer hoor ik vanzelf wat er speelt. Wel willen mijn vrouw en ik graag in Nederland blijven. We zijn hier gesetteld na al die jaren.’’

Rol als invaller
,,Die rol als invaller heb ik nooit gemakkelijk gevonden. Ik trainde elke week hard. Als je dan op zondag toch weer op de bank moet zitten, is dat gewoon moeilijk. Soms had ik daar misschien anders mee om moeten gaan. Maar het is frustrerend als je aan alles merkt dat de trainer het niet in je ziet zitten. Ik heb er niet één dag met de pet naar gegooid, in ons gesprek heeft de trainer me dat ook gezegd.’’

,,Als je naar mijn doelpuntengemiddelde kijkt, zie je dat ik echt wel waarde heb gehad voor het team. Ik heb alles gegeven om de trainer te overtuigen en de situatie te veranderen, maar helaas is dat niet gelukt.”

Uitzichtloos
,,Ik ben door Ajax gehaald met een bepaald vooruitzicht. Dat dat niet is uitgekomen, is voor iedereen een teleurstelling. Maar de trainer beslist. Ik ben Ajax dankbaar dat het me deze kans heeft geboden, maar iedereen kan zien dat mijn situatie uitzichtloos is. Ik hoop dat de club me bij een transfer zal steunen. Zeker gezien de boodschap van de trainer.’’

Publiek
Het Amsterdamse publiek kan voor Perez niet meer stuk. Vele supportersgroeperingen lieten openlijk blijken dat de Deense aanvaller niet moest vertrekken. ,,Dat heeft me heel veel goed gedaan en daar ben ik de supporters dankbaar voor. Ik vind Ajax nog steeds een fantastische en warme club. Ik had graag mijn contract uitgediend, maar op dit moment moet ik aan mijn eigen toekomst denken. Ik ben voetballer en ik wil voetballen.’’

Reactie Martin van Geel
Technisch directeur Martin van Geel van Ajax is op de hoogte van het gesprek dat Ten Cate en Perez eind vorige week voerden. ,,Als Kenneth aangeeft dat hij wil vertrekken, zullen we dat meewegen bij eventuele interesse. Dat wil niet zeggen dat we hem zomaar laten gaan. Hij heeft een contract tot 2009 en van ons hoeft hij niet weg. Enkele clubs hebben zich al geïnformeerd. Er is beweging, laat ik het zo zeggen. Of Feyenoord en PSV zich gemeld hebben? Daar ga ik niet op in”, aldus Van Geel.

Related posts