Ajax verlengt contract Aron Winter tot 1 juli 2008

Ajax heeft het contract met Aron Winter verlengd tot 1 juli 2008. Het huidige contract met Winter zou aflopen op 1 juli 2007. De oud-speler had dit seizoen het beloftenteam van de Amsterdammers onder zijn hoede. Deze taak zal hij ook het nieuwe seizoen op zich nemen, maar dan samen met Adrie Koster, de oud-trainer van RKC Waalwijk. ,,Adrie kende ik voorheen alleen als trainer, maar in de afgelopen weken hebben we goed contact gehad. Vooral om de laatste puntjes op de i te zetten voor volgend seizoen. Koster is een goede man met veel ervaring’, aldus Winter op Ajax.nl

Winter is blij met zijn nieuwe verbintenis. ,,Ik heb ook bijgetekend om meer ervaring op te doen als trainer. Daarom ben ik ook hartstikke blij met dit nieuwe contract, mijn tweede als Ajax-trainer.’’

Volgend seizoen maken tal van nieuwe spelers deel uit van de selectie van Jong Ajax. ,,Een goede groep’’, kenschetst Winter de komende lichting Jong Ajacieden. ,,Ik baal ervan dat we afgelopen jaar niks hebben gewonnen. Maar uiteindelijk is ons doel om spelers op te leiden en door te laten stromen naar het eerste elftal. Dat is aardig gelukt.’’

In 2002 nam Winter als speler afscheid van Ajax. Hij debuteerde op 6 april 1986 en speelde negen seizoenen in het eerste elftal van Ajax. Winter speelde in totaal 238 competitiewedstrijden voor de hoofdmacht. In 1999 keerde hij, na zeven jaar in Italië gespeeld te hebben bij Lazio Roma en Inter, terug naar Amsterdam. Afgelopen seizoen was hij trainer/coach van het Beloftenteam. Volgend jaar zal Winter, samen met Adrie Koster, opnieuw Jong Ajax onder zijn hoede nemen.

Related posts