Mitea lijkt toch aan te sturen op vertrek

Nicolae Mitea heeft in een interview met de Roemeense sportkrant ProSport aangegeven ontevreden te zijn over zijn situatie bij Ajax. Mitea zegt niet te begrijpen waarom hij afgelopen zondag tegen AZ in de dertigste minuut werd gewisseld. “De coach zei dat de wissel het beste voor mij en het team was. Hij zei dat ik niet lekker in mijn vel zat tijdens de wedstrijd. Ik vraag me af hoe hij dit heeft kunnen zien, aangezien ik maar een paar balcontacten heb gehad”, verklaart Mitea. De Roemeen zegt dan ook graag te willen vertrekken uit Amsterdam. Technisch Directeur Martin van Geel liet afgelopen week nog als reactie op berichten die in De Telegraaf verschenen weten dat de 22-jarige vleugelspits niet zal worden verkocht (zie bericht).

,,Iedereen was verbaasd, niemand wist waarom ik gewisseld werd. Ik zit er echt aan te denken of ik wel moet blijven of niet. Ik heb nog een contract van twee jaar lopen bij Ajax, maar in deze situatie kan ik hier niet blijven. Ik moet spelen. Onder deze omstandigheden haal ik het nationale elftal niet.”

Een terugkeer naar Roemenië lijkt uitgesloten voor Mitea. ,,Dat heb ik eerder gezegd en daar blijf ik bij”, aldus de kleine aanvaller. Mitea werd in 2003 door Ajax overgenomen van Dinamo Boekarest. Hoofdzakelijk door zijn vele blessures kwam het nooit tot een echte doorbraak.

Related posts