Gabri tevreden over eerste seizoen; ‘Bekerfinale was een goede les’

Gabri kwam afgelopen zomer over van FC Barcelona naar Ajax. In Amsterdam verliep zijn eerste seizoen goed. Gabri kijkt dan ook terug op een mooi seizoen; ,,Als je in een land komt waar je nog nooit hebt gewerkt, heb je veel verwachtingen. Je wilt alles. Als je een beetje normaal nadenkt, weet je dat je niet alles tegelijk kunt verwachten. Al helemaal niet in een eerste jaar. Het kost hoe dan ook tijd om de juiste drive te vinden. We hebben de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker gewonnen en kwamen een doelpunt tekort voor de titel. Als je het zo bekijkt, kan ik onmogelijk ontevreden zijn over mijn eerste Ajax-jaar.”

,,Hopelijk heb ik de jongere jongens voetballend kunnen helpen, zonder dat er echt diepe gesprekken zijn gevoerd over het spel. Ik heb het hopelijk vooral op het veld laten zien hoe je volgens mij als prof met je vak om kunt gaan. Uiteindelijk ben ik nog niet zo ervaren als Jaap of Edgar. Ook ik leer af en toe nog bij. De bekerfinale was wat dat betreft voor mij een goede les.”

Gabri was afgelopen seizoen een vaste waarde voor Ajax. De Spanjaard kwam dit seizoen tot maar liefst 31 competitie-optredens. In mei dit jaar verlengde de Spanjaard zijn contract tot medio 2011. Ook voor het komende seizoen lijkt Gabri verzekerd van een basisplaats in het team van trainer Henk ten Cate.

Zie ook eerdere berichten:
9 mei 2007: Gabri: ‘Contractverlenging mede dankzij supporters’
8 mei 2007: Contract Gabri opengebroken en verlengt tot 2011

Related posts