Vermaelen nog niet bezig met vertrek; ‘Naast Stam nog een kleine jongen’

Thomas Vermaelen verteld in de papieren uitgave van Voetbal International nog niet klaar te zijn voor een vertrek bij Ajax. In augustus overwoog Tottenham Hotspur-trainer Martin Jol om de verdediger naar Londen te halen. Vermaelen vindt echter dat hij nog lang niet is uitgeleerd bij Ajax. ,,Voor Engeland is het nog veel te vroeg. Daar is in een wedstrijd geen moment tijd op adem te komen, het spel golft op en neer. Bovendien moet je pas naar het buitenland gaan als je er echt bovenuit steekt, zoals Wesley Sneijder dit seizoen. Niet voor niets heb ik mijn contract bij Ajax ook verlengd tot medio 2010. Ik zit pas twee jaar bij de kern van Ajax.”

,,Ik moet constant gaan presteren en nu Grygera weggaat volgend seizoen echt een basisplaats gaan afdwingen. Bovendien wil ik hier helemaal niet weg. Ik ben gewend aan de manier van voetballen en aan het leven hier. Ik voel me thuis in Amsterdam. Ach, als ik naast Stam sta, voel ik me soms letterlijk nog een kleine jongen. Ik heb dus nog wel een paar jaar bij Ajax nodig om door te groeien.”

Related posts