Den Ouden: ‘Ajax-spelers boden wedstrijdpremies en hun shirt’

De hele ophef rond de vermeende aanmoedigingspremie die Ajax de Excelsior-spelers in het vooruitzicht zou hebben gesteld is net verstomd of spuit elf; Geertje den Ouden komt nu ook tegenover BNR Nieuwsradio met eenzelfde soort verhaal over een voorstel dat Ajax gedaan zou hebben aan de Tilburgers; er zou geld geboden zijn aan teamgenoten van Den Ouden om het tijdens de laatste speelronde rustiger aan te doen. De uitspraken van Den Ouden zullen zeker getoetst gaan worden want in tegenstelling tot aanmoedigingspremies is dit wel strafbaar. Opvallend is dat Den Ouden nu pas met zijn uitspraken komt.

Ajax moest veel scoren om kans te maken op de titel. ,,Ik heb het laatste kwartier van de wedstrijd in het veld gestaan en daar hebben Ajax-spelers wedstrijdpremies beloofd. Ik ga geen namen noemen. Er zei zelfs een speler; ,,je mag zelfs mijn shirt hebben”. Als je zo gaat doen maak je jezelf belachelijk”, aldus Den Ouden.

Eerder was er in de Eredivisie al ophef over vermeende wedstrijdpremies voor Excelsior-spelers. Ajax zou spelers van de Rotterdamse club flinke bedragen geven als zij ervoor zorgden dat AZ niet won op Woudestein. Dit gebeurde ook niet en daardoor liep AZ de titel mis. Echter, doordat Ajax niet het aantal treffers maakte wat nodig was voor het kampioenschap, ging PSV alsnog als lachende derde met de schaal ervandoor.

Related posts