Cruijff analyseert: ‘Ajax moet zich verder verbeteren’

Johan Cruijff analyseert in zijn wekelijkse column waar het is misgegaan bij Ajax dit seizoen; Je hebt uiteindelijk het kampioenschap weggegeven door punten te verspelen tegen RKC, dat nu gedegradeerd is. Ajax bleek toen niet in staat om een tegenstander, die zich flink had ingegraven, kapot te spelen. Een goede les voor het nieuwe seizoen. Want des te beter Ajax straks gaat spelen, des te meer er door de anderen verdedigd gaat worden. Daarom is een betere opbouw hard nodig, om de tombola’s van dit seizoen te voorkomen.

Cruijff is optimistisch over de kansen van Ajax om de Champions League te halen; ,,Ik ga er wel vanuit, dat Ajax het redt. Wat dat betreft moet de ploeg geleerd hebben van het afgelopen seizoen, toen het tegen FC Kopenhagen zo mis zou gaan. Bovendien verwacht ik, dat Ajax zich gaat verbeteren. Vooral ten aanzien van de controle en de opbouw is dat hard nodig. Een goede opbouw is tenslotte de helft van het werk. Is dat het geval en staat de boel goed in het veld, dan ga je absoluut aanvallend meer brengen.”

Cruijff hekelt verder het groot aantal gele kaarten van de Amsterdammers; ,,Een blessure kan je niet altijd voorkomen, maar wel het aantal onnodige gele kaarten dat de afgelopen maanden gescoord werd. Zowel Wesley Sneijder, Edgar Davids als Gabri was op een cruciaal moment niet inzetbaar, omdat er ‘vreemde’ gele kaarten werden gepakt. Daardoor waren er teveel wedstrijden, waarin spelers ontbraken die de leiding moeten nemen. Ook nog eens jongens die het verschil kunnen maken. Op dit niveau mag je toch meer gogme verwachten, zeker bij voetballers die langer meelopen.”

Related posts