Ajax ten kostte van AZ naar voorronde Champions League: 3-0

Ajax heeft de voorronde van de Championa League gehaald door in de eigen ArenA de 2-1 nederlaag van vorige week in Alkmaar weg te poetsen met een 3-0 overwinning op de kaasboeren. Na een 0-0 ruststand stelde Ajax in de tweede helft orde op zaken met drie treffers.
Klik hier voor het fotoverslag van dit duel!

De 1-0 was weer aanleiding voor Louis van Gaal om zich weer in de slachtofferrol te manouvreren; Na tien minuten in de tweede helft mocht John Heitinga al dan niet in buitenspelpositie uithalen: 1-0. Huntelaar bekende achteraf de bal onderweg ligt beroert te hebben waardoor het inderdaad buitenspel was maar op de tv beelden was dit uit alle mogelijke hoeken niet te zien, behalve Van Gaal; die had het vanaf de bank wèl gezien uiteraard: De goede coach, die echter steeds vaker schizofreen reageert als een soort van Calimero die door iedereen in de grote boze wereld steeds tekort wordt gedaan, was weer genaaid!

Een van richting veranderde voorzet van Tom de De Mul werd een paar minuten later door Ryan Donk in eigen doel gelift; 2-0. Daar kon zelfs Louis van Gaal geen andere wending aan geven. Net zomin alsdat hij dat eigenlijk kon aan het spelbeeld van zowat de hele wedstrijd; Ajax was de dominante ploeg die AZ vast zette en behalve twee kansen van ex-Ajacied Shota Arveladze, kwam de Alkmaarse ploeg niet in het verhaal voor. Vanaf ongeveer de twintigste minuut was doelman Waterman al bezig met tijdtrekken.

In de slotminuut maakte Gabri aan alle onzekerheid een einde door de 3-0 binnen te tikken en Ajax definitief naar de voorronde van de Champions League te schieten. Helaas zagen de AZ-fans de doelpunten alleen op tv omdat zei een combi-trein te goed voor zich vonden, men had royal class bussen geëist. Reden blijkbaar genoeg om hun club dus maar niet te steunen in Amsterdam. Hen bleef in ieder geval opnieuw een domper bespaard.

Ajax – AZ 3-0 (0-0)
55. Heitinga 1-0
58. Donk 2-0 (eigen doelpunt)
90. Gabri 3-0

Scheidsrechter: Vink
Toeschouwers: 50.201
Kaarten: Geel: Stekelenburg (Ajax), Jaliens, Molhoek, Boukhari (AZ).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Ogararu, Heitinga, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Perez (81. Maduro) en Davids; Babel, Huntelaar en Mitea (30. De Mul).

Opstelling AZ:
Waterman; Steinsson, Jaliens, Donk en De Cler; Jenner, De Zeeuw (83. Opdam), Martens, Molhoek (68. Koevermans) en Boukhari (72. Lens); Arveladze.

Related posts