Kritiek en ‘gezeur’ op play-offs doet Kesler helemaal niets

De play-offs zullen, als het aan Henk Kesler ligt, niet worden afgeschaft. Dit heeft de directeur betaald voetbal van de KNVB op de website van de voetbalbond laten weten.
Het vorig jaar ingevoerde systeem wordt door supporters fel bekritiseerd en velen pleiten er dan ook voor om de play-offs met ingang van komend seizoen af te schaffen. Dit is volgens Kesler echter niet aan de orde:

,,Veel supportersverenigingen van BVO’s lijken niet bepaald warm te lopen voor de play-offs. Ze blijven maar zeuren, omdat men vanaf het begin al aan tegenstander is. Dan gaat het onder meer over fors teruglopende toeschouwersaantallen, informatie die niet klopt. Ook in een deel van de media klinken kritische geluiden. Maar de BVO’s hebben destijds zelf ingestemd met de play-offs voor een periode van drie jaar.”

Bezoekersaantallen
Zelfs de teleurstellende bezoekersaantallen lijken Kesler niet te kunnen vermurwen. “We hebben tot dusver in vergelijking met vorig seizoen inderdaad 6.000 toeschouwers minder. Wel is de bezettingsgraad toegenomen van 63% naar 67%. Met de resterende wedstrijden van komend weekend, in het bijzonder Ajax – AZ, gaan we het toeschouwersaantal van vorig jaar absoluut overtreffen. Zo waren de thuiswedstrijden van FC Twente en FC Groningen volledig uitverkocht.”

,,We moeten ons niet laten leiden door incidenten, zoals het relatief geringe aantal toeschouwers bij Feyenoord – FC Groningen. Veel toeschouwers, vaak aantrekkelijke wedstrijden en spanning tot het einde, wat willen we nog meer? Vanzelfsprekend gaan we binnenkort met de clubs het tweede jaar evalueren. Wat ging goed, wat kan wellicht beter?”, aldus de bestuurder.

Ik sluit af met een citaat van oud-trainer Piet de Visser – tegenwoordig superscout bij PSV en Chelsea – dat het Dagblad v/h Noorden maandag optekende: ‘In Nederland willen mensen bij iets nieuws het liefst een uur later al resultaat zien. Dit systeem moet een paar jaar de kans gegeven worden. De spanning in de competitie is met de play-offs weer helemaal terug.’

Ik wens alle betrokkenen komend weekend veel succes toe. Andermaal wedstrijden, waar het daadwerkelijk ergens om gaat.”

Was getekend;
Henk Kesler,
Directeur betaald voetbal KNVB.

Related posts