Ajax hoopt op Stam tegen AZ; zondag pas duidelijkheid

Henk ten Cate heeft nog hoop dat hij zondag tijdens de beslissende wedstrijd in de play-offs om een plaats in de voorronde van de Champions League tegen AZ over Jaap Stam kan beschikken. De beslissing over de inzetbaarheid van de aanvoerder valt vermoedelijk pas vlak voor de wedstrijd.

Stam komt terug van een hamstringblessure. Hij ontbrak vrijdag nog op de training. „Maar we hopen dat hij er zondag bij is”, aldus Ten Cate. „We gaan daar alles aan doen. We willen ook best een beetje risico nemen. Maar het moet natuurlijk wel verantwoord zijn.”

Schoonheidsprijs
Ajax begint de return tegen AZ met de wetenschap dat het eerste duel een nederlaag (2-1) opleverde. „We moeten dus minimaal met 1-0 winnen”, rekende Ten Cate voor. „Daar gaan we alles aan doen. Het seizoen is namelijk niet geslaagd wanneer we de voorronde van de Champions League missen. In dit soort wedstrijden speel je niet om de schoonheidsprijs.”

In het hoofd
Ten Cate mist tijdens het tweede duel met AZ de geschorste Wesley Sneijder. Hedwiges Maduro, Leonardo en Zdenek Grygera zijn nog steeds geblesseerd. Edgar Davids en Gabri keren beiden terug van een schorsing. Het biedt Ten Cate meer keuzemogelijheden: ,,De opstelling heb ik helemaal in mijn hoofd.” De ArenA is compleet uitverkocht.

Related posts