Jeugd-international Tom Boere (14) kon naar feyenoord maar:’Als Ajax komt ga je naar Ajax’

Met de overgang van AA Gent naar Ajax gaat voor de 14-jarige Tom Boere een jongensdroom in vervulling: ,,Ajax is altijd mijn favoriete club geweest. En nu mag ik er zelf gaan voetballen. Kan het nog veel mooier?”. De overgang naar Ajax was eigenlijk al een paar maanden geleden beklonken met het ondertekenen van een jeugdovereenkomst en het schudden van handen. Maar vanaf gisteren is de overgang van Tom Boere van AA Gent naar Ajax officieel. De opleidingskosten die AA Gent aan Ajax kan vragen, vormden geen beletsel voor de Amsterdamse ploeg. Pas wanneer Boere een profcontract tekent, is dat trouwens pas aan de orde.

Tom Boere begon zijn nog prille voetbalcarrière bij Terneuzen. Zes jaar geleden werd hij gescout door het Belgische AA Gent. Waar hij uitgroeide tot een veelscorende spits. Via het schaduwteam speelde hij zich in Jong Oranje. In die selectie vestigde hij de aandacht op zich van diverse clubs. Anderlecht en het Franse Lille toonden interesse. De Brusselaars hadden zelfs een oriënterend gesprek met Boere. Feyenoord, dat ook geïnteresseerd was, haakte af op het moment dat Ajax in beeld kwam. “De ontwikkeling van de individuele jeugdspeler staat bij Ajax centraal”, zegt de vader van Boere. “En daar gaat het om. Die visie sprak ons heel erg aan.”

Stage
De jeugdige Terneuzenaar, die deel uitmaakt van Jong Oranje onder 15 jaar, liep in de krokusvakantie stage bij de Amsterdammers. Hij volgde trainingen en speelde een testwedstrijd. Dat gebeurde naar volle tevredenheid van hoofd jeugdopleidingen, John van den Brom. Een overgang van Gent naar de hoofdstad was snel geregeld. De laatste plooien werden in de voorbije weken glad gestreken: de school werd geregeld en het gastgezin bezocht.

Rusland
In afwachting van de overschrijving ging de jonge Terneuzenaar deze maand wel al met zijn nieuwe ploeggenoten naar Rusland voor een internationaal toernooi. “De laatste weken waren mijn gedachten alleen bij Ajax”, zegt Tom Boere. “Het had zelfs invloed op mijn schoolwerk. Bij Ajax hebben ze gezegd dat school heel belangrijk is. Als je op school niet presteert, mag je niet met de groep meetrainen en voetballen. Ik weet nu dat ik op alle fronten mijn best moet doen. Nu de overgang rond is, kan ik mijn klasgenoten vertellen dat ik volgend jaar bij de beste club van Nederland speel.”

Bron: BNDeStem

Related posts