Gemeente over boycot van AZ-fans: ‘ We zijn gebonden aan regels’

In Spits laat een woordvoerder van de gemeente als reactie op de boycot van AZ fans en het AZ bestuur voor aanstaande zondag weten dat de gemeente aan regels is gebonden en niet anders kan. ,,Ze kunnen het flauw vinden, maar wij mogen groepen groter dan 500 personen niet zo naar het stadion laten rijden. Dan is er onvoldoende politie. Dat geldt voor alle wedstrijden, het is mede bepaald ter bescherming van de bezoekende supporters.”

AZ-fans mogen alleen via de zogeheten combi-regeling naar de ArenA. Hoewel de Alkmaarse fans net doen alsof ze slechts met 10 bussen naar de ArenA mogen is er ook wel degelijk een mogelijkheid geboden om met de trein te komen. Er mochten naast 10 bussen ook twee treinen met 800 fans komen. Ze vinden de trein-combi echter een ‘duur en publieksonvriendelijk’ vervoermiddel. Ze kunnen wat dat betreft nog een voorbeeld nemen aan veel Ajax-fans die onlangs nog met 8 afgeladen combi-treinen naar Rotterdam afreisden voor de bekerfinale. Prijs van het kaartje: ruim 50 euro terwijl de AZ-fans toen ook al ruim 40% minder betaalden (zie bericht). Een bedrag dat de kaaskoppen zondag bij lange na trouwens niet hoeven te betalen voor de treincombi!

Related posts