Valencia weet niet wat ze willen: Trainer wil Sneijder niet

Nadat Valencia al tweemaal op bezoek is geweest in Amsterdam om te onderhandelen over een transfer van Wesley Sneijder, heeft de trainer van Valencia nu verklaart dat hij Sneijder niet wil hebben. ,,Een speler als Sneijder hoef ik niet,’’ stelde Valencia-trainer Quique Sánchez Flores dinsdagmiddag luid en duidelijk. ,,Ik wil eigenlijk niet over Sneijder praten omdat het een speler betreft waar Valencia momenteel mee bezig is”, vertelde de coach. “Ik weet eerlijk gezegd niet of Valencia wel een speler als Sneijder nodig heeft of dat hij over kwaliteiten beschikt om Valencia beter te maken. Een trainer moet wellicht niet met namen komen, maar de omgeving moet wel luisteren naar de mening van de trainer. Binnen de club moeten de ogen dezelfde kant opstaan.”

Nu is de trainer vergankelijk, maar het is wel duidelijk dat Valencia niet van plan is de hoofdprijs te betalen voor Sneijder. De trainer van Valencia wil Ivan de la Peña in plaats van Sneijder waarschijnlijk krijgt hij bij de la Peña er een rolstoel bij, want deze speler is bijna net zo oud als Maldini (maarja die speelt vanavond zijn 8ste finale).

Het begint inmiddels op de Soap rond Rosales te lijken want de berichten/geruchten beginnen zich op te stapelen. De Ajax-middenvelder lijkt slachtoffer te worden van een machtsstrijd binnen de muren van stadion Mestalla. Technisch directeur Amedeo Carboni en trainer Sánchez Flores willen ieder een andere kant op met Valencia en werken volledig langs elkaar heen. Carboni opende deze maand de onderhandelingen met Ajax en legde een bod neer van 12 miljoen euro, maar diens hoofdtrainer is niet onder de indruk.

Hoewel technisch directeur Carboni nog altijd vastberaden is Sneijder te contracteren, dreigen de onderhandelingen tussen Ajax en Valencia in een impasse te geraken. Technisch directeur Martin van Geel hoorde twee weken geleden voor het laatst iets uit Valencia. ,,Toen hebben ze een bod weggelegd,’’ aldus Van Geel. ,,Sindsdien heb ik niets meer gehoord.’’

Voor Sneijder is dat een forse teleurstelling. De middenvelder maakte er de laatste dagen geen geheim van graag naar Valencia te vertrekken. Directeur Carboni schetste een fraai plaatje voor de voetballer, die er logischerwijs vanuit ging dat ook Sánchez Flores achter de transfer stond.

Zie ook eerdere berichten:
22 mei 2007:Valencia moet haast maken met Sneijder; Aston Villa op het vinkentouw
19 mei 2007:Ajax stelt transferperikelen uit tot na het weekend
18 mei 2007:Ajax wijst bod 12 miljoen van Valencia af!!
18 mei 2007:Sneijder: ‘Valencia is mijn club’
17 mei 2007:Lerby: ‘Sneijder hoopt op spoedig akkoord tussen Ajax en Valencia’
16 mei 2007:Valencia deze week opnieuw naar Amsterdam voor Sneijder; Ajax vraagt hoofdprijs
15 mei 2007:Valencia maakt werk van Sneijder
10 mei 2007:Valencia: ‘Sneijder moet druk opvoeren’
9 mei 2007:Sneijder wil contract niet openbreken. 2e bod Valencia van 15 miljoen afgewezen
8 mei 2007:Ajax gaat proberen Sneijder te verleiden nog een jaar te blijven
5 mei 2007:Van Geel: ‘Bod van Valencia op Sneijder veel lager dan 12 miljoen’. Waarschijnlijk slechts 8
4 mei 2007:‘Valencia doet bod van 12 miljoen op Sneijder, maar Ajax wil meer’

Related posts