Bestuur AZ toont zich solidair met belachelijke boycot fans

Het bestuur van AZ is zondag niet aanwezig in de Amsterdam ArenA bij de wedstrijd tussen Ajax en AZ voor een plaats in de voorronde van de Champions League. Dat maakte de Alkmaarse voetbalclub woensdag bekend. Het bestuur wil zich op deze manier solidair tonen aan de eigen supporters, die de wedstrijd boycotten (zie bericht). De supportersvereniging en de club vinden de voorwaarden van de lokale autoriteiten in Amsterdam onacceptabel. Het is nog onduidelijk of voorzitter Scheringa zichzelf rekent tot het bestuur ofdat Leen van Frisia zich verheven voelt boven een ieder en gewoon wel naar de ArenA afreist.

De supportersvereniging van AZ was van plan met 1600 personen naar Amsterdam te reizen, maar de Amsterdamse autoriteiten willen bij het uitvak niet meer dan tien bussen toestaan. AZ-fans mogen allen via de zogeheten combi-regeling naar de ArenA. Ze kunnen daarbij kiezen tussen een volgens hen ‘dure en publieksonvriendelijke’ treincombi (twee treinen voor 800 personen) en de buscombi van maximaal tien bussen.

Ome Leen
De kaaskoppen zijn echter net Zeeuws meisje en dus verdomd zuinig. De kaarten voor de bekerfinale werden nog gedeeltelijk ‘gesponsord’ door ome Leen, dit terwijl ruim 13.000 Ajax-fans wel de veel duurdere kaarten zelf moesten betalen. De treincombi naar Amsterdam kost in verhouding met die prijzen slechts een schijntje maar waarschijnlijk is het budget van de AZ-fans opgegaan aan de te dure lening! Dat stadion en de spelers moet namelijk wel ergens van betaald worden!!

Related posts