‘Belgische topscorer Sterchele genoemd bij Ajax’

Ajax volgt Germinal Beerschot-aanvaller François Sterchele’, zo meldt BelgiumSoccer. De spits van Germinal Beerschot zou als potentiële opvolger gezien worden van Klaas-Jan Huntelaar, die de interesse geniet van diverse Europese topclubs. Volgens Sport zou Ajax al enkele malen een delegatie naar België hebben gestuurd om de verrichtingen van de Belg te bekijken.

Met 21 treffers in 34 duels is Sterchele afgelopen seizoen topschutter van de Belgische competitie geworden. In het seizoen 2003/2004 kwam de Waal nog uit voor vierdeklasser Kelmis. Ook SC Heerenveen en Anderlecht zouden achter Sterchele aanzitten.

Sterchele moet een slordige vier miljoen euro kosten. Dit is volgens het Belgische medium wat te gortig voor Anderlecht. De Brusselse formatie zou 2,5 miljoen euro hebben geboden,, Heerenveen zou nagenoeg rond zijn met de Braziliaan Ari da Silva. Ook Ajax zou interesse hebben in deze ‘Ari’ (zie bericht), maar de kans dat hij nog naar Amsterdam komt lijkt klein.

Related posts