Cohen wil hooligans preventief opsluiten maar krijgt slechts gedeeltelijk steun

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft een voorstel gedaan tot een plan om voetbalhooligans preventief op te sluiten vóór zij zich misdragen, zo meldt AT5 vanavond. Cohen deed het voorstel na de huldiging van Ajax twee weken geleden, waarbij rellen ontstonden op het Leidseplein. De burgervader kan slechts rekenen op gedeeltelijke steun. GroenLinks en VVD zijn tegen het plan. De PvdA en CDA steunen het voorstel wel.

Het is verassend dat VVD tegen is, aangezien de partij bij het EK in 2000 nog voor een dergelijk plan was. Volgens Eric van der Burg (VVD) is de oplossing simpel: er moet een goede voetbalwet komen, waarbij hooligans met een stadionverbod zich bij de politie moeten melden als er gespeeld wordt.

Related posts