‘Boussoufa persoonlijk akkoord met Ajax’

Ajax is al druk bezig de opvolger van Wesley Sneijder binnen te halen die waarschijnlijk deze week al bij Valencia zal tekenen. Als we de Belgische media mogen geloven vertrekt Mbark Boussoufa komende zomer van Anderlecht naar Ajax. Boussoufa zou eerder deze week een persoonlijk akkoord met de Amsterdammers hebben bereikt. De middenvelder die nog altijd uitkomt voor Anderlecht kan naar verluidt zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract in Amsterdam.

De interesse voor de uit de Ajax-opleiding afkomstige 23-jarige Amsterdammer is niet nieuw; enkele weken geleden wisten wij al te melden dat Ajax interesse had in de Nederlander van Marokaaanse afkomst die onlangs werd uitgeroepen tot Belgisch voetballer van het jaar (zie bericht).

De kleine technisch begaafde middenvelder ziet Ajax als een mooie opstap in zijn carrière, bovendien kan zijn huidige werkgever Anderlecht een transfersom van nabij de vijf miljoen verdienen aan de speler.

De aanvallend ingestelde Boussoufa doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar koos in 2001 voor het avontuur en maakte overstap naar Chelsea. Bij de Engelse grootmacht wist hij echter zijn draai niet te vinden en in 2004 vertrok hij naar het Belgische AA Gent. Daar groeide hij al snel uit tot de sterspeler van de club, waarnaar hij een transfer naar Anderlecht verdiende.

Zie ook eerdere bericht:
13 mei 2007: Boussoufa vooralsnog terughoudend over terugkeer naar Ajax
5 mei 2007: ‘Ajax bekeek oud-eigenjeugdspeler Boussafa’

Related posts