AZ wint eerste play-off duel van Ajax (2-1) Incl. foto’s

Dankzij een doelpunt in de 90ste minuut van oud Ajacied Shota Arveladze heeft AZ vandaag het eerste onderlinge play-off duel gewonnen. In een enerverende eerste helft kwam AZ door een doelpunt van Cziommer al snel op voorsprong. Het was Wesley Sneijder die de voor Ajax belangrijke uit-goal maakte. Daarna leek het duel lange tijd af te stevenen op een gelijkspel. Ajax leek met de 1-1 tevreden te zijn en gokte op de counter. AZ wist uiteindelijk net voor het eindsignaal de winnende treffer te maken.

Beide doelpuntenmakers, Cziommer en Sneijder, liepen tegen domme gele kaarten aan zodat ze er volgende week bij de beslissende wedstrijd niet bij zijn. Daarmee heeft Sneijder vandaag mogelijk zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax gespeeld. We volgen vol spanning het transfernieuws af. Trainer Henk ten Cate kan komende zondag in de ArenA wel weer over Gabri en Davids beschikken. Beide middenvelders keren terug van een schorsing.

Al na twee minuten scoort AZ 1-0