Grootse plannen Barclays met Ajax indien het ABN Amro overneemt

Ajax moet hopen dat ABN Amro wordt overgenomen door Barclays en niet door het bankenconsortium RBS, zo meldt Het Parool. Topmanager Frits Seegers is een groot fan van Ajax, zo meldt hij tegenover de krant. Seegers is in Nederland om diverse vakbonden en organisaties achter zich te scharen in de strijd om ABN Amro. Volgens Het Parool heeft Seegers gezegd ‘grootse plannen’ te hebben als shirtsponsor van Ajax. Wat die plannen precies inhouden, liet hij overigens niet weten.

Een eventuele overname door Barclays laat echter nog lang op zich wachten. ABN Amro moet in ieder geval een uitspraak van de Hoge Raad over dochter La Salle afwachten en dat duurt zeker nog enkele maanden.

Eerder meldde ABN Amro-topman Rijkman Groenink al dat een overname geen belemmering vormt voor de shirtsponsering van Ajax. Dit contract is onafhankelijk opgesteld en loopt tot 2011 (zie bericht).

Overigens is het opmerkelijk dat de bestuurders zich over Ajax druk maken, want een uit een onderzoek van Sport und Markt bleek eerder dit de bank weinig rendement haalt uit de sponsoring. Wel associeren Nederlanders Ajax aanzienlijk met ABN Amro.

Zie ook eerdere bericht:
Wacht nog maar even met het kopen van het nieuwe Ajax-shirt.

Related posts