‘Ajax wil Roemeen Constantin als opvolger Grygera’

In de zoektocht naar een vervanger voor de vertrekkende Zdenek Grygera is Ajax weer eens in Roemenië beland. De centrumverdediger, die ook als rechtsback kan spelen, zou bij Ajax de opvolger moeten worden van Zdenek Grygera, die de overstap maakt naar Juventus. Rapid Boekarest-verdediger Marius Constantin staat volgens de Roemeense sportkrant Gazeta Sporturilor in de belangstelling van Ajax. Ook Fenerbahce, Anderlecht en Werder Bremen azen op de lange rechtspoot. Constantin staat in eigen land wel bekend als een kaartenpakker.

Het scouten van Constantin past in de nieuwe transferstrategie van Ajax. De Amsterdammers willen meer gaan scouten op de relatief goedkope Oost-Europese markt en zouden recentelijk ook gekeken hebben naar Darijo Srna (Shakhtar Donetsk).

Ook zou Ajax in de toekomst meer willen scouten in Zuid-Amerika. In dat kader trokken de Amsterdammers recentelijk Hans van der Zee aan. Deze moet namens Ajax een netwerk op gaan zetten in Latijns Amerika.

Related posts