Ajax stelt transferperikelen uit tot na het weekend

Ajax zit niet te wachten op transferperikelen kort voor de dubbele ontmoeting met AZ in het kader van de play-offs om deelname aan de Champions League. De interesse van Valencia in Wesley Sneijder wordt steeds heviger en enkele dagen terug liet de middenvelder zelf ook weten graag te willen verkassen naar Oost-Spanje. Volgens het AD komt Valencia voor de derde poging nu na het weekend.

,,Ik ga er niet op in, omdat ik het alleen maar wil hebben over de komende wedstrijden,’’ liet trainer Henk ten Cate weten. “Transferperikelen kunnen we daar niet bij gebruiken. Dat komt na de play-offs wel.’’

Ook technisch directeur Martin van Geel slaakte gisteren een diepe zucht toen hem naar de transfer werd gevraagd. ”Ik zeg er voorlopig even niets over. Als er iets te melden valt, dan horen jullie het vanzelf.’’ Naar verluidt zijn de Amsterdammers bereid om na de play-offs de onderhandelingen met Valencia te hervatten. De Spaanse club bracht al twee keer een bod uit en is bereid ver te gaan, maar een bruikbaar antwoord vanuit Amsterdam bleef vooralsnog uit.

Parkeerdek
Vanaf het parkeerdek bekeek Wesley Sneijder gisteren de ochtendtraining van zijn ploeggenoten. De door Valencia begeerde middenvelder kan morgen gewoon spelen tegen AZ, maar Sneijder bleef uit voorzorg aan de kant. Gezien de grote mediabelangstelling voor de Utrechter op de wekelijkse persdag, kwam dat Ajax niet zo slecht uit. Geblesseerde voetballers zijn volgens de officiële lezing van de persafdeling ‘in principe niet beschikbaar’ voor korte interviews. Verslaggevers die Sneijder voor de microfoon wilden uithoren over zijn flirt met Valencia, hadden pech.

Druk opvoeren
Valencia had eerder deze week gevraagd aan Sneijder om zelf ook de druk wat op te voeren. Sneijder deed dat op een subtiele manier door geen geheim te maken van zijn wensen. ,,Ik hoop en denk dat de transfer binnen twee of drie dagen rond komt,’’ zei Sneijder in deze krant. ,,Zelf ben ik er wel uit wat ik wil. Voor Valencia wil ik graag spelen.” Ook bij de Amsterdamse clubleiding gaf de middenvelder aan graag te willen vertrekken naar de Spaanse club. Van Geel haalt zijn schouders op: ,,Of zoiets invloed heeft op de ontwikkelingen? Dat moet de toekomst uitwijzen.’’

Zie ook eerdere berichten:
18 mei 2007:Ajax wijst bod 12 miljoen van Valencia af!!
18 mei 2007:Sneijder: ‘Valencia is mijn club’
17 mei 2007:Lerby: ‘Sneijder hoopt op spoedig akkoord tussen Ajax en Valencia’
16 mei 2007:Valencia deze week opnieuw naar Amsterdam voor Sneijder; Ajax vraagt hoofdprijs
15 mei 2007:Valencia maakt werk van Sneijder
10 mei 2007:Valencia: ‘Sneijder moet druk opvoeren’
9 mei 2007:Sneijder wil contract niet openbreken. 2e bod Valencia van 15 miljoen afgewezen
8 mei 2007:Ajax gaat proberen Sneijder te verleiden nog een jaar te blijven
5 mei 2007:Van Geel: ‘Bod van Valencia op Sneijder veel lager dan 12 miljoen’. Waarschijnlijk slechts 8
4 mei 2007:‘Valencia doet bod van 12 miljoen op Sneijder, maar Ajax wil meer’

Related posts