Parreira haalt Ajacied Lewis bij selectie Zuid-Afrika

Coach Braziliaanse Carlos Alberto Parreira heeft Ajacied Stanton Lewis voor het eerst uitgenodigd bij de selectie van Zuid-Afrika. ,,De selectie bestaat uit spelers die over drie jaar kans maken om in eigen land aan het WK deel te nemen”, lichtte Parreira zijn keuzes toe.

De 18-jarige aanvaller speelde tot voor kort bij Ajax Cape Town en tekende onlangs een contract voor de komende vier seizoenen in Amsterdam. Toch voldoet hij tot op heden niet echt aan de verwachtingen. Reden genoeg om hem bijvoorbeeld niet mee te nemen naar zijn geboorteland met de Ajax-selectie, afgelopen winterstop terwijl andere jeugdspelers als Donald en Anita wel een uitnodiging kregen. Het deed Lewis onlangs besluiten alvast verder te kijken en dus ging hij op stage bij Club Brugge en Borussia Dortmund (zie eerdere berichten hieronder).

Volgend weekend staat de Cosafa Castle Cup in Swaziland op het programma. De selectie van Parreira treedt dan aan tegen Malawi (26 mei) en vervolgens tegen Mauretanië of Swaziland. Vanwege de oneveredigheid met de Europese kalender kon de bondscoach slechts drie spelers uit Europa oproepen, waaronder dus Lewis.

Zie ook eerdere berichten:
22 april 2007:Lewis wil zelf weg; deze week stage bij Dortmund
11 april 2007:Stanton Lewis weg bij Ajax, Nu op stage bij Club Brugge
23 juni 2006:Cape Town ontkent overgang Lewis naar Ajax
15 juni 2006:Ook Capetown talent Stanton Lewis voor 4 jaar vastgelegd

Related posts