Eredivisie komend seizoen waarschijnlijk vroeg van start

Het seizoen 2007 – 2008 gaat mogelijk een week eerder van start. Dit heeft de KNVB voorgesteld aan de Eredivsieclubs. De eerste speelronde staat aanvankelijk gepland in het weekend van 18 en 19 augustus. De strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en p$v is een week eerder, maar deze data worden mogelijk in overleg verzet.

Reden is het verzoek van de Eredivisieclubs om de winterstop met een week te verlengen. In verband met het korte seizoen, door het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland, is er maar een korte winterpauze mogelijk. Clubs zijn daardoor niet tot nauwelijks in staat om deel te nemen aan lucratieve oefentoernooien in het buitenland, of daar een trainingskamp te beleggen.

De KNVB heeft de clubs om hun mening gevraagd, maar geeft tegelijkertijd aan dat een eerdere start van het seizoen zeer klein is. ,,Van de reacties die ik tot dusverre heb gekregen, heb ik de indruk dat clubs er niet veel voor voelen, omdat bijna iedereen zijn voorbereiding al gepland heeft”, aldus competitieleider Bert Oostveen in Voetbal International.

Bijkomend nadeel is bovendien ook dat de Amsterdam ArenA, waar de strijd om de Johan Cruijff Schaal jaarlijks plaatsvindt, op zaterdag 4 augustus is afgehuurd voor het Amsterdam Tournament.

Related posts