Valencia deze week opnieuw naar Amsterdam voor Sneijder; Ajax vraagt hoofdprijs

Valencia geeft de jacht op Ajacied Wesley Sneijder niet op. Na twee keer tevergeefs een bod te hebben uitgebracht bij Ajax komt een delegatie van de Spaanse topclub deze week naar Amsterdam om te praten over een transfer, zo meldt het (Algemeen Dagblad). Valencia hoopt binnen een week rond te zijn met Ajax en zet in op een bedrag rond de twaalf miljoen euro.

Technisch directeur Amedeo Carboni ziet in Sneijder de ideale spelmaker voor Valencia, dat de vierde plaats inneemt in de Spaanse competitie. Ajax wil echter niets minder dan de hoofdprijs voor de voetballer die bezig is aan het beste jaar uit zijn loopbaan. De Amsterdammers weten dat er genoeg topclubs in Europa op de loer liggen en hebben daarom geen enkele haast. De eerste twee keer dat Valencia een bod uitbracht, weigerde Ajax een tegenvoorstel te doen.

Technisch directeur Martin van Geel vond het geboden bedrag ‘simpelweg te laag’. ,,Ons uitgangspunt is gewoon dat Wesley bij ons blijft,’’ zegt Van Geel. ,,Wij willen hem behouden voor Ajax, omdat we volgend jaar een heel sterk elftal willen.’’ De voetballer zelf heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een Spaans avontuur ziet zitten. ,,Valencia is een hele mooie club,’’ zei Sneijder onlangs. ,,Maar ik wacht gewoon af wat er gebeurt.’’

Zie ook eerdere berichten:
15 mei 2007:Valencia maakt werk van Sneijder
10 mei 2007:Valencia: ‘Sneijder moet druk opvoeren’
9 mei 2007:Sneijder wil contract niet openbreken. 2e bod Valencia van 15 miljoen afgewezen
8 mei 2007:Ajax gaat proberen Sneijder te verleiden nog een jaar te blijven
5 mei 2007:Van Geel: ‘Bod van Valencia op Sneijder veel lager dan 12 miljoen’. Waarschijnlijk slechts 8
4 mei 2007:‘Valencia doet bod van 12 miljoen op Sneijder, maar Ajax wil meer’

Related posts