Heerenveen naar arbitragecommissie KNVB voor transfer Delorge

SC Heerenveen tekent bij de arbitragecommissie van de KNVB bezwaar aan tegen de transfer van Laurent Delorge naar Ajax. De Frieze club claimt dat zij al eerder een mondeling akkoord hadden bereikt met de Belgische middenvelder, zo meldt de Leeuwarder Courant. Beide partijen zouden dit akkoord gesloten hebben op Koninginnedag. Op 3 mei zou Delorge het contract komen tekenen in Heerenveen, maar toen verscheen Ajax op het toneel. Vorige week tekende de middenvelder uiteindelijk een tweejarig contract in de Amsterdam ArenA.

Heerenveen claimt echter een overeenkomst te hebben met Delorge en wil diens transfer naar Ajax aanvechten. Voorzitter Koos Formsma stelt dat al op de vrijdag voor Koninginnedag een mondeling akkoord was bereikt met Delorge. Op donderdag 3 mei zou de Belg volgens de preses een contract tekenen in het Abe Lenstra-stadion, maar diezelfde dag kwam Ajax in beeld. Delorge zelf zei eerder dat het ,,onzin” was om te denken dat Delorge en sc Heerenveen al akkoord waren. De zaakwaarnemer van de Belg; Sinouh zei eerder: ,,De zaakwaarnemer van Delorge, Mohammed Sinouh, zegt dat van een mondelinge overeenkomst met Heerenveen geen sprake is. ,,Dat is pas zo als een speler zegt: ja, ik wil. En dat heeft Laurent nooit gezegd. Ik verwacht niet dat Heerenveen moeilijk doet, want er is geen zaak.”

Mondelinge overeenkomst
Koos Formsma zegt in Voetbal International: ,,We wisten het zeker. Wij hadden een mondelinge overeenkomst met Delorge voor drie jaar. Er waren afspraken met hem gemaakt met hem en zijn zaakwaarnemer en de financiële voorwaarden waren ingevuld. Op basis daarvan heeft Delorge vervolgens ook Vitesse afgezegd. Hij eerst vorige week dinsdag bij ons komen tekenen, toen dat niet doorging zou het donderdag worden. En ineens kwam Ajax er tussendoor fietsen en tekende hij tot onze verbazing in Amsterdam. Wij hebben Ajax nog kenbaar gemaakt dat wij een mondelinge overeenkomst met de speler hadden. Heel de gang van zaken is niet netjes en daarover moet de arbitragecommissie zich nu maar uitspreken. Wat we willen bereiken? Als je niets probeert, bereik je in ieder geval niets. Het gaat ons in eerste instantie om het principe.”

Delorge zelf zegt: ,,Ik kan me voorstellen dat sc Heerenveen teleurgesteld is nu ik naar Ajax ga. We waren met elkaar in onderhandeling, maar er lag geen akkoord.” Volgens Martin van Geel van Ajax hebben Delorge en zijn zaakwaarnemer verzekerd dat ze vrij waren om te praten: ,,Als er een conflict is, dan is Ajax daarin geen partij.”

Het is nog onduidelijk wanneer de zaak gaat dienen. Delorge had in Friesland de opvolger moeten worden van Paul Bosvelt.

Zie ook eerdere berichten:
10 mei 2007:Ajax maakt contracteren Delorge openbaar
10 mei 2007:Delorge: ‘Ajax is veel mooier dan Anderlecht’
9 mei 2007:Delorge tekent 2-jarig contract bij Ajax en dus niet naar Heerenveen
3 mei 2007:Delorge in beeld bij Ajax maar bijna rond met Heerenveen

Related posts