Vandaag uitsluitsel over blessure Stam; Az zonder Molhoek maar waarschijnlijk met Opdam en Dembele

Ajax verwacht vandaag uitsluitsel te krijgen of het zondag tijdens de uitwedstrijd in de finale van de play-offs tegen AZ over Jaap Stam kan beschikken. Stam viel zondag in de slotfase van de wedstrijd tegen SC Heerenveen opnieuw geblesseerd uit met een hamstringblessure. Het is dezelfde blessure die hem in de slotfase van de reguliere competitie ook aan de kant hield. Ten Cate vreest dat Stam voorlopig is uitgeschakeld. Ook Gabri en Edgar Davids zijn wegens schorsingen niet van de partij.

Bij tegenstander AZ verwacht men ook vandaag meer duidelijkheid te krijgen over de ernst van de blessure van Moussa Dembele. De Belgische aanvaller viel zondag in het duel tegen FC Twente (2-0) voor de rust uit met eveneens een hamstringblessure. Hij is maandagmiddag onderzocht in het ziekenhuis van Alkmaar. de eerste berichten lijken positief voor Dembele zodat hij waarschijnlijk zondag inzetbaar is. Trainer Louis van Gaal kan zondag sowieso niet beschikken over de geschorste Rogier Molhoek. Ajax en AZ strijden in twee duels om een plaats in de voorronde van de Champions League. Barry Opdam lijkt bijtijds hersteld voor de tweestrijd met Ajax. Opdam maakte maandagavond zijn rentree op het veld. Hij speelde een uur mee in de wedstrijd tussen Jong AZ en Jong FC Twente.

Related posts