Van Geel geeft duidelijkheid over Boussoufa, Boakye, De Mul, Babel en Vermeer

In zijn zeer uitgebreidde interview tegenover Dewedstrijden.tv waarin Martin van Geel mededeelde dat Patrick Kluivert niet in beeld is bij Ajax (zie eerdere bericht) verteld de Technisch Directeur ook diverse andere nieuwtjes over spelers. Zo laat hij weten dat ook Mbark Boussoufa van Anderlecht geen optie is voor Ajax, in tegenstelling tot wat eerder naar buiten kwam (zie bericht): ,,Wij horen en lezen heel erg veel, maar Boussoufa is ook geen optie”, aldus een zeer duidelijke Van Geel.

Boakye
Volgens Van Geel wil Heracles Almelo graag Emmanuel Boakye definitief overnemen van Ajax. Momenteel huurt de club uit Almelo de 22-jarige Ghanees van Ajax. Volgens Van Geel staat Ajax niet onwelwillend tegenover een vertrek van verdediger Boakye: ,,Emmanuel is het afgelopen seizoen verhuurd en heeft nog een contract tot 2008. Wij denken dat we voldoende mensen hebben in de achterste linie, daarom mag Emmanuel Boakye weg bij Ajax”.

Babel en De Mul
Het aantrekken van Kennedy Bakircioglu is volgens Van Geel niet ingegeven door onvrede bij Ajax over het rendement van Ryan Babel en Tom De Mul. ,,Ik lees dat ook overal en dat is iets wat de media er op dit moment van maken. Wij zijn absoluut zeer tevreden over de ontwikkeling van Babel en De Mul.”

,,De Mul is vorig jaar teruggekomen van een verhuurperiode van Vitesse en is nog altijd maar 21 jaar. Hij maakt absoluut stappen, daar zijn we tevreden over. Ryan Babel heeft zich zelfs explosief ontwikkeld dit jaar. Rendement kan altijd hoger, zeker in een team als Ajax. Maar dit zijn nog hele jonge spelers die zich nog verder gaan ontwikkelen. Over hun ontwikkeling van het afgelopen jaar mogen we dik tevreden zijn.”

Vermeer
,,Kenneth Vermeer zal hoogstwaarschijnlijk verhuurd gaan worden aan Willem II, ik denk dat het doorgaat. Zijn contract is laatst opengebroken tot 2010. Hij moet zich gaan ontwikkelen en dat doe je alleen door wedstrijden te spelen”, aldus Van Geel.

Even klaar
,,Voorlopig zijn we wel weer even klaar met het aantrekken van spelers. Op dit moment hebben we een vrij uitgebalanceerde selectie, waarin onze technische staf keuzes heeft uit verschillende typen spelers. Ook in de breedte hebben we ons weer behoorlijk versterkt. Op dit moment is dit het even, maar we blijven natuurlijk inventief om ons heen kijken.”

Related posts