Bus-limiet zet verstandhouding tussen Ajax en AZ weer op scherp

Er is een rel op komst over de finale van de play-offs tussen Ajax en AZ op 27 mei, zo meldt De Telegraaf. De Amsterdammers willen niet meer dan tien bussen uit de kaasstad ontvangen, waardoor de fans van de Alkmaarders gedwongen worden tot een combiregeling met de trein. Zowel AZ als haar supporters zijn van plan deze opzet te boycotten, omdat ze het hele seizoen nog geen problemen hebben veroorzaakt. Er gaan zodoende nauwelijks fans mee naar Amsterdam.

De Alkmaarders hebben deze verplichting, omdat AZ-supporters in het verleden voor problemen zorgden bij het Ajax-supportershome. De Ajacieden moeten met de bus, omdat de gemeente Alkmaar controle wil houden over de totale supportersgroep van Ajax. Door de goedwillende Ajacieden met bussen naar Alkmaar te laten komen, kunnen zij makkelijker optreden tegen de kwaadwillende supporters in het centrum van de kaasstad.

De door Alkmaar opgelegde combi is de wereld op zijn kop. De goedwillende supporters worden van hun vrijheid beroofd en zijn verplicht met de bus vanuit Amsterdam te reizen. Reden: de Alkmaarse politie kan niet adequaat optreden tegen een aantal lastpakken.

Aan de andere kant is de Alkmaarse aanhang verbolgen over het feit dat zij maar met maximaal tien bussen naar Amsterdam mogen afreizen. Komen er meer dan 500 supporters mee, dan wordt de treincombi vanuit Alkmaar verplicht. Er zijn maar tien bussen toegestaan. Reden is dat deze bussen langs de ingangen aan de Noordzijde van het stadion moeten rijden, waar op dat moment Ajax-fans het stadion betreden. De Amsterdamse gemeente en politie hebben voor alle bezoekende clubs met een buscombi het maximale aantal van tien bussen vastgesteld.

Bron: SVAjax

Related posts