Ajax maakt contracteren Bakircioglü voor vier seizoenen formeel bekend

We hebben er enkele dagen langer op moeten wachten dan gepland maar vanmiddag heeft Kennedy Bakircioglü dan eindelijk zijn handtekening gezet onder een contract bij Ajax.De 26-jarige Zweed, die de overstap maakt van FC Twente tekent voor vier jaar in Amsterdam. De verbintenis gaat in op 1 juli a.s.

,,Ik ben ontzettend blij dat ik de komende jaren bij Ajax voetbal”, zegt een lachende Bakircioglü in een eerste reactie op Ajax.nl. Gehuld in een nieuw Ajax-shirt en met een glas champagne in zijn hand legt hij uit waarom Ajax de juiste club voor hem is. ,,Ajax is een mooie, grote club, die ook nog eens het aanvallende systeem speelt dat bij mij past. Het gevoel is heel erg goed.”

Supporters blij maken
,,We hebben hem sinds het vertrek van Mauro Rosales goed in de gaten gehouden”, zegt Van Geel over de Ajax-aankoop. ,,Naast een goede voetballer is het volgens ons ook een jongen die goed in de groep past.” Kennedy, zoals zijn voetbalnaam luidt, hoefde niet lang na te denken toen Ajax bij hem aanklopte. ,,Van Zlatan Ibrahimovic, die een goede vriend van mij is, had ik al positieve verhalen gehoord over de club. Ik heb zin in de komende seizoenen en hoop dat we de supporters blij gaan maken.”

Vooral vanwege zijn rendement was Bakircioglu een aantrekkelijke optie voor Ajax. De Zweedse international, in wie ook PSV interesse had, tekende afgelopen seizoen namens FC Twente voor vijftien doelpunten en negen assists. FC Twente probeerde Bakircioglu langer aan zich te binden maar slaagde niet in die opzet. De 26-jarige Zweed wilde zijn tot medio 2008 lopende contract niet tussentijds verlengen. De Enschedese club heeft naar verluidt één miljoen euro gekregen als afkoopsom.

Zie ook eerdere berichten:
15 mei 2007:Bakircioglü tekent vanmiddag contract voor vier seizoenen; gisteren medisch gekeurd
14 mei 2007:‘Bakircioglu gaat vandaag tekenen’
11 mei 2007:Ten Cate maakt melding van akkoord Bakircioglu en Ajax
10 mei 2007:Zaakwaarnemer ontkent keuring Bakircioglu; afhankelijk van play-offs maandag transfer officieel
10 mei 2007:Kennedy Bakircioglu ondergaat vandaag medische keuring bij Ajax
10 mei 2007:Bakircioglu: ‘Ajax en Ten Cate zijn blij met me’. Al gekeurd?: ,,Ga er maar van uit!
5 mei 2007:De Telegraaf meldt nu ook wat wij allang wisten: ‘BAKIRCIOGLU KIEST AJAX’
4 mei 2007:Naar buitenwacht toe alleen PSV nog concurrent voor Bakircioglu
2 mei 2007:‘Geloof me: Ajax is al helemaal rond met Bakircioglu’
30 april 2007:‘Ajax en psv willen FC Twente-middenvelder Kennedy Bakircioglu’

Related posts