Ajax krijgt concurrentie van PSV in slag om Barça-talent Krkić (incl. link naar video’s)

Ajax heeft in haar pogingen om Bojan Krkić Pérez te huren (zie eerdere bericht) concurrentie gekregen van PSV , zo meldt de Spaanse krant Sport. De zestienjarige Krkić, zoon van een Spaanse moeder en Servische vader, staat bekent als een van de grootste talenten uit de historie van FC Barcelona. In de jeugd maakte hij gemiddeld 3,5 doelpunten per wedstrijd. Deze maand was hij de onbetwiste uitblinker in het team van Spanje onder-17 dat de Europese titel veroverde. Klik HIER voor een uitgebreidde website over het talent met video’s en foto’s.

Krkić speelt momenteel in Barcelona B. In april debuteerde hij tijdens een oefenwedstrijd tegen Al-Ahly in de hoofdmacht. Al na 25 minuten trof hij doel. Het is nog onduidelijk wat de plannen zijn van Barcelona met de jonge Krkić komend seizoen en of de club de speler uberhaupt wel wil verhuren. Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld om hem mee te laten trainen met Ronaldinho en co op een hoog niveau bij het eerste.

Indien er gekozen wordt voor verhuur gooien volgens Sport Ajax, PSV en Deportivo la Coruña de hoogste ogen. Een verblijfperiode bij een van de twee eredivisieclubs zou als voordeel hebben dat Krkić zich een aanvallende speelstijl eigen maakt. Bovendien kan hij zo rijpen in de schaduw van het hectische Spanje, waar iedereen zijn ontwikkeling nauwlettend in de gaten houdt. Pluspunt van Ajax is natuurlijk dat Henk ten Cate er trainer is en de Spanjaarden nog steeds lyrisch zijn over zijn spelinicht en trainingsmethoden.

Zie ook eerdere berichten:
3 mei 2007: Van Geel zoekt bij Barcelona naar versterking; ‘Krkic nog wel heel jong’
27 april 2007: ‘Ten Cate wil supertalent Krkic (16) van Barcelona naar Ajax halen’

Related posts