Volgend seizoen kampioenssterren op het shirt van Ajax, Feyenoord en PSV

Ajax,PSV en Feyenoord spelen komend seizoen met gouden kampioenssterren op het wedstrijdshirt. De KNVB en de Eredivisie CV hebben in navolging van de Italiaanse Serie A en de Duitse Bundesliga besloten deze eretekens ook in Nederland te introduceren.

Ajax, Feyenoord en PSV zullen vanaf komend seizoen met gouden kampioenssterren hun wedstrijden afwerken. De KNVB en de Eredivisie CV hebben besloten deze sterren in te voeren wanneer een club meer dan tien landstitels weet te veroveren, voor iedere serie van tien titels krijgt de desbetreffende club een ster.

Zo krijgen Ajax (29 landstitels) en PSV (20 landstitels) beiden twee gouden onderscheidingen op het shirt. Feyenoord krijgt er één trofee bij dankzij het behalen van 14 landstitels sinds de oprichting in 1908.

Het gouden ereteken mag overigens niet groter zijn dan 2 centimeter in doorsnede en moet boven het clublogo komen

Related posts