Kesler: ‘Van Gaal en Ten Cate moeten niet zeuren’

De kritiek van AZ-trainer Louis van Gaal en Ajax-coach Henk ten Cate op de play-offs is ongegrond, aldus de directeur betaald voetbal van de KNVB; Henk Kesler. De beide coaches vonden dat de play-offs te snel volgden op de bekerfinale van afgelopen zondag. ,,Beiden vinden dat ze te weinig tijd hebben hun teams weer startklaar te krijgen voor de play-offs. Daarbij werden zelfs uitspraken als ‘belachelijk’ en ‘competitievervalsing’ gedaan,” aldus Kesler op de officiële website van de KNVB.

,,Deze kritiek is volstrekt misplaatst. Van Gaal en Ten Cate zijn kennelijk nog wat aangeslagen door het op het nippertje missen van de landstitel en proberen op deze wijze hun gelijk te halen,” zo meent hij. ,,Het is ook ietwat kinderachtig. De bekerfinale is dit jaar namelijk op uitdrukkelijke wens van de clubs door de KNVB vervroegd naar 6 mei. De heren communiceren op dit terrein kennelijk slecht met de eigen club. Eerlijk gezegd had ik dat van topcoaches als Van Gaal en Ten Cate niet verwacht.”

Kesler is van mening dat het spelen van veel wedstrijden in een kort tijdsbestek hoort bij clubs die pretenderen ‘top’ te zijn. ,,Bovendien vind ik de tijd tussen het einde van de competitie, de bekerfinale en het begin van de play-offs helemaal niet te kort. Het is niet ongebruikelijk dat ploegen zowel op zondag als woensdag spelen,” zegt hij.

,,Als AZ of Ajax zich had geplaatst voor de halve finale van de UEFA Cup, hadden we Van Gaal en Ten Cate vast niet horen klagen over het drukke speelschema.”

Wij zijn het voor de verandering eens een keer eens met Kesler, getuige ons eerdere bericht van afgelopen week: Van Gaal en Ten Cate zeuren over datum bekerfinale

Bron: Voetbalzone

Related posts