Cohen: ‘Nieuwe huldiging Ajax alleen nog in ArenA voor seizoenkaarthouders’

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft op de vele politieke vragen over de rellen na de huldiging van Ajax laten weten dat hij van plan is om hooligans preventief te gaan oppakken als het vermoeden bestaat dat het tot rellen gaat komen, bijvoorbeeld als groepen fans naar het Leidseplein trekken zoals bij de huldiging.

Huldigingen in het centrum zullen waarschijnlijk niet meer worden toegestaan. ,,Als er wat gevierd wordt, dan waarschijnlijk in de Amsterdam ArenA en mogelijk zelfs alleen met seizoenkaarthouders” aldus Cohen in De Telegraaf. Cohen zou zo fans die alleen maar komen om rel te schoppen willen weren.

Ook wil Cohen een oude maatregel om ongeregeldheden te voorkomen in ere herstellen: de bestuurlijke ophouding, voor het eerst beproefd tijdens de Eurotop in 1997. In opdracht van toenmalig burgemeester Schelto Patijn pakte de politie toen honderden actievoerders op zonder dat ze de wet overtraden. Cohen voert binnenkort overleg met de politie en met Ajax.

Related posts