Kluivert vertrekt definitief bij PSV en wil het liefst naar Ajax

Patrick Kluivert heeft in een interview met Dagblad De Pers, dat morgen zal verschijnen, laten weten dat hij vertrekt bij PSV. De aanvaller heeft van de clubleiding te horen gekregen niet in aanmerking te komen voor een nieuw contract. Er zou interesse uit het buitenland zijn voor de 30-jarige Kluivert, maar zelf wil hij het liefst terug naar de club waar hij zijn carrière begon: Ajax. ,,Er is maar één club in Nederland waarvoor ik wil spelen en dat is Ajax.” Zijn vriendin, styliste Rosanna Lima, is op dit moment zwanger van hun eerste kind.

Kluivert kreeg de afgelopen maanden veel kritiek te verduren. Zijn comeback op de Nederlandse velden was minder succesvol dan gehoopt. Hij was geen vaste keus voor trainer Ronald Koeman en kwakkelde tevens mijn zijn fysieke gestel. Maar Kluivert is strijdbaar. ,,Mensen weten hoe mijn knie eruit ziet. Die is niet meer van een 18-jarige. Maar dat betekent niet dat ik versleten ben.” Aan stoppen denkt Kluivert dan ook voorlopig niet. Vorige week gaf hij al aan nog minimaal twee jaar te willen spelen. ,,Mijn ambitie ligt nog steeds bij het voetbal. Op het veld voel ik mij als een vis in het water.”

Wij zeggen: Haal hem snel terug Ajax! Om twee redenen:
1. Geen transferprijs en een prestatiecontract zorgen dat er geen risico is.
2. Kluivert zal wellicht bij Ajax door de steun van het publiek, door het shirt en door zijn maatje Edgar Davids weer boven zichzelf uit kunnen stijgen.

Misschien is dat laatste gebaseerd op nostalgie en clubliefde die Kluivert nog steeds bij ons losmaakt maar waarom niet? er zou een bepaalde waardering uit spreken naar de man die ons in 1995 de Europacup 1 bezorgde. Bovendien: niet geschoten is altijd mis!

Wat vind jij? Laat het ons weten in onderstaande poll!

Related posts