Kennedy Bakircioglu ondergaat vandaag medische keuring bij Ajax

Ajax heeft Kennedy Bakircioglu bijna binnen; Hij ondergaat vanochtend een medische keuring bij Ajax. Bakircioglu moet Ajax meer rendement geven vanaf de flanken. Bij Ajax zal Bakircioglü voor nieuw elan op de flanken moeten zorgen. Trainer Henk ten Cate is niet geheel tevreden over de prestaties van de huidige vleugelspelers Ryan Babel en Tom De Mul. Daarnaast is het nog altijd niet zeker of beide spelers ook komend seizoen in de Amsterdam Arena te bewonderen zijn.

Babel scoorde afgelopen competitie vijfmaal en verzorgde vijf assists, De Mul maakte vier doelpunten en leverde acht beslissende passes af. Namens FC Twente produceerde Bakircioglu negen assists. Daarnaast maakte hij vijftien doelpunten tijdens zijn tweede seizoen in dienst van de Tukkers. Gisteravond scoorde hij uit een vrije trap de gelijkmaker van FC Twente in het thuisduel van de play-offs tegen AZ.

De 26-jarige Zweed staat nog één seizoen onder contract bij de Enschedese club. Maar Bakircioglu heeft al vaker aangegeven op zoek te zijn naar een nieuw avontuur. Naast Ajax zou o.a. ook PSV belangstelling hebben gehad voor de rechtspoot.

Zie ook eerdere berichten:
5 mei 2007:De Telegraaf meldt nu ook wat wij allang wisten: ‘BAKIRCIOGLU KIEST AJAX’
4 mei 2007:Naar buitenwacht toe alleen PSV nog concurrent voor Bakircioglu
2 mei 2007:‘Geloof me: Ajax is al helemaal rond met Bakircioglu’
30 april 2007:‘Ajax en psv willen FC Twente-middenvelder Kennedy Bakircioglu’

Related posts