Ajax maakt contracteren Delorge openbaar

Ajax maakt vandaag officieel melding van de overgang van Laurent Delorge van ADO Den Haag naar Ajax. Het contract van Delorge gaat in op 1 juli 2007 en loopt tot en met 30 juni 2009. Ajax heeft bovendien een clausule in laten bouwen om de overeenkomst daarna met nog eens twee jaar te kunnen verlengen.

,,Ik heb er hard voor gewerkt, maar ik had ook niet kunnen denken dat ik ooit voor Ajax zou mogen spelen”, aldus de Belg in een eerste reactie tegenover Ajax.nl. ,,Ik hoop me nu snel aan te kunnen passen aan het hogere niveau.” De overgang van de middenvelder was snel beklonken. Binnen tien dagen was Delorge van speler van het gedegradeerde ADO Den Haag opeens een Ajacied. ,,Het kan snel gaan in het voetbal”, aldus Delorge.

,,Nu ga ik verder als speler van een topclub”, sprak de middenvelder. Delorge gaat zich uiteraard goed voorbereiden op zijn eerste seizoen in Amsterdamse dienst, maar pakt ook zijn rust na een tumultueus seizoen in Den Haag. ,,Het was een zwaar seizoen, met veel negativiteit. Degraderen is natuurlijk ook mentaal belastend. Nu ga ik wat rust nemen, maar tegelijk besef ik dat de voorbereiding voor het nieuwe seizoen nu al begint. Ik zal dus wel zorgen dat ik topfit aan de start verschijn, want ik weet hoe belangrijk het is om de voorbereiding zonder kleerscheuren door te komen.”

Harde sfeer
Bang dat hij net als zijn landgenoten Wesley Sonck en Tom de Mul moeite zal hebben met de ‘harde sfeer’ in de kleedkamer, is Delorge niet. “Ik denk dat die hardheid wordt overdreven. Het is vast een normaal topsportklimaat. Dat hoort. Als negentienjarige jongen ging ik uit mijn vertrouwde Belgische omgeving naar Engeland. En daar ging het er ook niet zacht aan toe.”

Zie ook de eerdere berichten:
10 mei 2007: Delorge: ‘Ajax is veel mooier dan Anderlecht’
09 mei 2007: Delorge tekent 2-jarig contract bij Ajax en dus niet naar Heerenveen
02 mei 2007: Delorge in beeld bij Ajax maar bijna rond met Heerenveen

Related posts