Ajax geeft bloemetje aan gedupeerde winkeliers

De voltallige selectie van Ajax, de staf en het bestuur van de voetbalclub hebben donderdagmiddag een bezoekje gebracht aan het Leidseplein, het Spiegelkwartier en de PC Hooftstraat in Amsterdam. Winkeliers en horecaondernemers die schade opliepen na de rellen maandagavond kregen een bloemetje uitgereikt.

„Dit is een welgemeend gebaar namens Ajax en de supportersvereniging dat we het ook heel vervelend vinden wat er is gebeurd”, aldus een woordvoerster van de voetbalclub. „Wij zitten er ook mee in onze maag.” De meeste ondernemers reageerden positief op het bezoekje van de Ajacieden. Eén winkelier was nog steeds boos.

In een brief die de ondernemers kregen, nam Ajax duidelijk afstand van de raddraaiers die het feestje hebben verpest. „Dit was het trieste resultaat van het gedrag van een kleine groep mensen die zich uitgeeft als supporter van Ajax, maar dat in onze ogen op geen enkele wijze is.” De club zei te hopen dat „u als echte Amsterdammer ons Ajax zal blijven steunen.”

De gemeente Amsterdam huldigde Ajax maandagavond op het Museumplein na het winnen van de KNVB-beker. Er waren ongeveer tienduizend mensen bij het eerbetoon. Na afloop trokken groepen jongeren naar het Leidseplein en omgeving, provoceerden de mobiele eenheid en richtten vernielingen aan. De avond eindigde in kapotte winkelruiten en bekraste auto’s. De politie arresteerde 51 personen.

Bron: De Telegraaf

Related posts