Wilhelmsson alweer in beeld bij Ajax?

En daar is tie weer: Ajax schijnt alweer interesse te hebben in de Zweed Christian Wilhelmsson. Het is al de zoveelste keer dat de Zweed sinds 2004 in verband wordt gebracht met Ajax.De laatste keer was een jaar geleden (zie eerder bericht), maar toen koos hij voor Nantes. De Franse club verhuurde hem vervolgens aan AS Roma. Daar speelt hij veel, maar de Italiaanse nummer twee wil geen drie miljoen voor hem betalen. Een terugkeer naar Frankrijk ligt niet voor de hand. Nantes staat op de laatste plaats en degradatie lijkt nauwelijks te vermijden voor de voormalige topclub. Ajax zou ook nu niet de enige gegadigde zijn; Ook Engelse, Italiaanse en Belgische clubs hebben inmiddels interesse getoond in de 27-jarige ex-Anderlecht-speler.

De interesse van Ajax voor Wilhelmsson is bepaald niet nieuw: In juni 2004 toonde Ajax al interesse (zie bericht) toen de Zweed indruk maakte tijdens het EK. Destijds was hij echter zeer tevreden bij Anderlecht. In oktober 2005 werd Wilhelmsson opnieuw in verband gebracht met Ajax (zie bericht). Martin van Geel ontkende toen echter dat er interesse zou zijn (zie bericht) maar geruchten dat Ajax al gesproeken hebben met de zaakwaarnemer van de Zweed hielden aan (zie bericht).

De laatste interesse stamt dus van een jaar geleden. Ajax schijnt toen al met de Zweed zelf onderhandeld te hebben. Zijn voorkeur zou toen uitgaan naar Ajax, mede door tips van zijn landgenoten Zlatan Ibrahimovic en Marcus Rosenberg (zie bericht)

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Related posts