Voorbeschouwing Heerenveen-Ajax:
Verbeek wil Ajax echt pijn gaan doen

De bekerfinale en de huldiging zijn nog maar net achter de rug of de volgende grote klus, die eigenlijk nog veel belangrijker is, wacht alweer: Het bahelane van het o zo belangrijke ticket om mee te mogen doen aan de voorrondes van de Champions League. Ajax start die klus woensdagavond al; uit tegen en in Heerenveen. Het duel tussen Klaas Jan Huntelaar en Afonso Alvez! Heerenveen-trainer Gert-Jan Verbeek voorspelt alvast een lastig avondje voor Ajax: ,,We moeten Ajax echt pijn doen.”

Opmerkelijk is dat Verbeek in zijn betoog in de Leeuwarder Courant denkt de winst pas aanstaande zondag in Amsterdam te kunnen boeken: ,,Zelfs een kleine thuisnederlaag zou nog niet rampzalig zijn. Dan zijn we absoluut nog niet kansloos. Als Ajax heel veel moeite moet doen om bij ons een goed resultaat te halen, dan gaat dat veel kracht kosten. De ploeg heeft daarbij de bekerfinale ook nog in de benen. Dat kan komende zondag bij de return in Amsterdam in ons voordeel zijn. Maar we willen natuurlijk niet verliezen morgen, dat lijkt me duidelijk.”

Zware benen
Verbeek hoopt op de zware benen van de Amsterdammers: ,,Het viel me zondag op dat Ajax op een ‘on‑Ajaxwijze’ heel veel strijd leverde en fysiek speelde. Als wij een goed resultaat willen halen, dan zullen je ze daarin moeten overtreffen. Je moet ze echt pijn doen.”

Aan de kant van Ajax zal Gabri genoodzaakt zijn om vanaf de zijlijn toe te kijken de komende wedstrijden. De middenvelder haalde in het bekerduel van zondag uit naar zijn tegenstander. Het leverde de Spanjaard een schorsing van drie wedstrijden op. De plek op het middenveld zal vermoedelijk ingevuld worden door John Heitinga. Zdenek Grygera en Leonardo ontbreken nog steeds wegens hun langdurige blessures. Ook Manucharyan is weer eens geblesseerd. Vandaag wordt bekeken of Sneijder in de basis kan beginnen. De middenvelder sloeg dinsdag echter de training nog over, hij viel afgelopen zondag tijdens de ontmoeting met AZ uit met kramp. De selectie van Ajax trainde gisteren maar vijftig minuten. ,,Ze zijn nog ontzettend vermoeid, en ik trouwens ook. Het zal moeilijk worden, omdat we opnieuw veel zullen moeten geven. Maar aan de andere kant is het moreel van de groep hoog. We hebben per slot van rekening net de beker gewonnen”, aldus Ten Cate in De Telegraaf. Volgens Ten Cate zal Sneijder spelen: ,,Ik denk wel dat hij het gaat redden”.

Heerenveen
Verbeek kan woensdag sowieso niet beschikken over Ugur Yildirim, Thomas Prager en Petter Hansson. Laatstgenoemde is geschorst, maar de Zweed heeft tevens last van een hamstringblessure. Hij is er in Amsterdam vermoedelijk wel weer bij. Het drietal wordt vervangen door Jakob Poulsen, Michel Breuer en Calvin Jong-A-Pin. De KNVB heeft scheidsrechter Van Hulten aangesteld als leidsman voor het duel in Heerenveen.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen:
Vandenbussche; Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-A-Pin; Bosvelt, André Hanssen, Poulsen, Pranjic; Nilsson en Alves

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Sneijder, Heitinga, Davids, De Mul, Huntelaar en Babel

Related posts