Scheringa: ‘Ik ga (Red.: hij bedoelt: ‘kan’) Huntelaar niet halen!’

Dirk Scheringa heeft aangegeven dat Klaas Jan Huntelaar en Afonso Alves komend seizoen niet naar AZ komen. De voorzitter van Alkmaarse club liet dat dinsdagavond weten in het televisieprogramma Knevel & Van den Brink. ,,Ik ga Huntelaar niet kopen”, zei Scheringa stellig. Eerder meldde Scheringa dat een speler van Ajax zich zelf aangemeldt had bij AZ. Die speler zou Huntelaar zijn. ‘Complete onzin!’, volgens de Ajax-spits zelf. In februari verschenen berichten dat de Alkmaarders een bod van negen miljoen euro zouden voorbereiden. Een definitief bod is in de tussenliggende periode niet uitgebracht. Waarschijnlijk is Huntelaar toch iets te duur voor Leen van Frisia!

Ook Alves, topscorer van de Eredivisie met 34 doelpunten, is volgens Scheringa niet te betalen voor AZ. Voorzitter Koos Formsma van Heerenveen liet al eens weten een transferbedrag van 20 miljoen euro in gedachten te hebben. Alves heeft volgens zijn zaakwaarnemer Paulo César echter een marktwaarde van 10 miljoen euro.

De mensen met een lening bij ‘Ome Dirk’ zullen fors bij moeten gaan betalen want er zal opnieuw met de geldbuidel geswaaid gaan worden door Schele Dirk; ,,Voor volgend seizoen gaan we een aantal posities invullen”, aldus Scheringa. ,,We gaan kijken welke jongens haalbaar zijn voor AZ, maar zullen zeker een mooie selectie neerzetten.” Scheringa wilde ook even interessant doen door te vertellen dat enkele AZ-spelers in de belangstelling staan van Europese clubs.

Related posts