Delorge tekent 2-jarig contract bij Ajax en dus niet naar Heerenveen

ADO-speler Delorge heeft voor Ajax gekozen en niet voor Heerenveen. Delorge zou gisteren al medisch gekeurd zijn in het VU ziekenhuis. Heerenveen was al redelijk dicht bij een akkoord maar Ajax was een stuk slagvaardiger. De Telegraaf meldt dat de 27-jarige middenvelder een contract voor 2 jaar heeft getekend.

Ajax ziet in Delorge, voor wie geen afkoopsom hoeft te worden betaald, de middenvelder met loopvermogen die de club graag aan de selectie wilde toevoegen. Bij het teleurstellend presterende ADO viel de Belg dit seizoen op in de rol als aanvallend ingestelde middenvelder. Hij was goed voor vijf doelpunten en zes assists.Hij had bij ADO nog een contract tot medio 2009, maar mocht vanwege de degradatie van de Hagenaars transfervrij bij de club vertrekken. Hij kwam vorig jaar over van RSC Anderlecht. Eerder speelde hij in België voor Lierse en voor het Engelse Coventry City.

Smeergeldaffaire
Voor Delorge is het de tweede keer in zijn carrière dat hij een contract tekent bij een topclub. In het seizoen 2005/2006 was Anderlecht zijn werkgever. Aan dat dienstverband kwam een einde toen bleek dat Delorge bij zijn vorige werkgever Lierse SK betrokken was geweest bij een smeergeldaffaire. Hij werd op staande voet ontslagen.

Tweede aankoop
Delorge zou al de tweede aankoop voor het nieuwe seizoen moeten zijn. Vandaag danwel uiterlijk morgen wordt ook de handtekening van FC Twente-speler Kennedy Bakircioglü verwacht.

Related posts