Ajax laat oog vallen op Barcelona-spelers Ezquerro en Dos Santos

In de zoektocht naar versterkingen voor het aankomende seizoen heeft Ajax zijn oog laten vallen op een tweetal middenvelders van FC Barcelona. Het gaat hierbij om Ezquerro (31) en Dos Santos (18), zo meldt VI zojuist. Martin van Geel reist één dezer dagen af naar Barcelona om enkele oriënterende gesprekken te voeren met Barcelona-presses Txiki Beguiristain. Eerder deze maand lieten de Amsterdammers al doorschemeren enige interesse te hebben in Thiago Motto en Bojan Krkic (zie bericht). De contacten van Ajax-trainer Henk ten Cate in Barcelona zouden hierbij een rol moeten spelen.

Santiago Ezquerro komt in het huidige seizoen weinig aan spelen toe bij de Spaanse grootmacht. De aanvallende middenvelder die ook in voorhoede kan spelen kende zijn beste periode bij Atlethic de Bilbao, waar hij twee seizoenen geleden vertrok om zijn geluk te beproeven bij Barça.

Giovanni Dos Santos is een groot talent uit Mexico die momenteel nog uitkomt voor het tweede team van de Cataloniërs. Op het WK Onder 17 in 2005 maakte de belofte nog furore in de ploeg die destijds onder andere Nederland versloeg.

Related posts